Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости на алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скорости на алфа 156

Колеги,имам следния проблем със скоростите.От няколко дена ми направи впечатление,че от първа към втора и от трета към четвърта почти няма никакво усилие.Просто лоста директно влиза.Преди все пак се усещаше,а сега нищо.На моменти не съм сигурен дали съм превключил-толкова е леко.Иначе задна и пета си включваше добре.Но днес вече остана само на първа-нито мога да изключа нито да включа на друга!Лоста си се мести свободно!Махнах маншона отгоре и видях,че корпуса,пластмасите,са здрави.Ако някой е имал подобен проблем,моля да сподели!Къде е проблема?Благодаря предварително!

Я пак махни гумения маншон и раздвижи лоста докато гледаш, пукнатината може да е отдолу. Понапъни го малко
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Здравейте колеги! Проблема беше при скоростното кутия,едното жило завършва с една планка,която се беше счупила.Майсторчето я залепи,защото не може да се подменя и всичко е точно.Съветвам ви да не бързате да разглобявате кутията на лоста !Първо огледайте добре при двигателя,точно под дроселовата клапа!

Comment

Отдавна някой не беше писал как е отстранил проблема......може да е за дребно нещо понякога,но е нужно.......то затова има по 20 теми за едно и също
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
        X